top of page
Pediatrician, Dr. Leslie Riopel

Лесли Риопел, д -р

Посветен на  Здравје на децата

Д -р Риопел е специјалист за детска медицина кој знае дека смеењето може да биде најдобриот лек.

 

„Ја сакам мојата работа затоа што децата се одличен извор на хумор“, вели таа со насмевка. „Во која друга работа би можела да користам марионети и меурчиња со прсти секојдневно?“  „Задоволство е што можеме да им помогнеме на децата да научат здрави навики во раниот живот и да бидат тука за нив додека растат од доенчиња до млади возрасни. 

Сеопфатен и сочувствителен

Д -р Риопел е член на Американската академија за педијатрија. Таа ја доби својата додипломска диплома на Универзитетот во Висконсин-Медисон и ја доби својата медицинска диплома од Медицинскиот колеџ во Newујорк пред да се врати во Медисон за да го заврши престојот. Пред да стане доктор, таа се заинтересира за разновидност и јавно здравје со учество во програми за студирање во странство во Мексико и Африка, вклучително и искуство фокусирано на здравјето на мајките и децата во Кенија. Со интерес за враќање, таа доброволно се придружи на Црвениот крст за време на ураганот Катрина.

 

Кај асоцијативните лекари, педијатриските пациенти го посетуваат д-р Риопел за прегледи на деца, спортски вежби и сериозни болести. „Посветена сум да работам заедно со родителите за да им дадам приоритет на здравјето и благосостојбата во нивните растечки семејства“, вели таа.

Велнес тимска работа

На д -р Риопел му се допаѓа тимскиот пристап за сеопфатна педијатриска нега на Асоцијативни лекари. „Тоа значи дека можам да им помогнам на семејствата да најдат специјалисти, да пристапат до ресурсите и да се движат низ здравствениот систем“, вели таа. „Најмногу од с,, тоа значи дека можам да ги поддржам семејствата и да им помогнам да донесат најдобри одлуки врз основа на сопствените вредности и искуства.

 

Д-р Риопел живее во Медисон, каде што ужива во возење велосипед и пешачење во текот на летото, како и скијање и скијање во зима. Таа има силна врска со северен Висконсин и ужива да посетува со своето пошироко семејство и пријатели во слободните денови. 

LMR Candid 10-EDITED.jpg
bottom of page