top of page

Интерна МЕДИЦИНА

Medical Assistant taking patient's blood pressure.

Стручна нега

Како специјалисти за интерна медицина кај здружени лекари, LLP, ние обезбедуваме стручни примарни здравствени услуги за возрасни пациенти од сите возрасти. Ние спречуваме, дијагностицираме и третираме болести. Ние поддржуваме благосостојба. Ние обезбедуваме медицинска нега дизајнирана во секое време да го промовира вашето најдобро здравје.

 

Нашата медицинска пракса е единствена. Поврзани лекари, LLP се грижи за генерации семејства во Медисон, Висконсин и околните заедници. Горди сме што сме дел од независната здравствена група со најдолг стаж во градот. Ние соработуваме со вас за доживотно здравје, овозможувајќи ни да ве запознаеме и да ви ги дадеме потребните информации и знаења за да бидете најдобри на секоја возраст.

 

За возрасни на возраст од 18 до 88 години и пошироко, обезбедуваме сеопфатна примарна и превентивна нега, вклучувајќи прегледи, годишни физички прегледи, превенција и управување со болести кај возрасни и многу повеќе. И обезбедуваме сочувствителна, ефикасна дијагноза и третман на болести и хронични состојби.

Лебди за лекар  име. Кликнете за биографија на лекар.

Услуги што ги нудиме

Ние нудиме целосен континуитет на грижа во текот на зрелоста. Ние ги следиме нашите пациенти не само на амбулантско основа, туку исто така управуваме со нивниот дом за стари лица и грижа за крајот на животот.

 

Се осврнуваме на превентивните здравствени и итни потреби за нега. Дури и обезбедуваме стрес тестови на лице место.

 

За нашите пациенти кои се на антикоагулациони лекови, имаме посветена медицинска сестра, Хедер Морисон, која е достапна во текот на работните часови во клиниката во текот на работниот ден. За повеќе информации, посетете ја страницата за дополнителни услуги .

 

Кога се јавувате, секогаш ќе разговарате со некоја личност.  Доколку е применливо за вашиот повик, нашите медицински сестри се достапни да разговараат со вас. Посветени сме да се грижиме за вас.

Имаме лекари на повик 24 часа на ден, 7 дена во неделата, и нудиме состаноци во ист ден во сабота наутро од 9:30 наутро до 11:30 часот наутро.

Затвори плетен тим

Нашиот тим за интерна медицина е поддржан од квалификувани регистрирани медицински сестри, CMAs и разни дополнителни професионалци, вклучувајќи физиотерапевти и нутриционисти.  

 

Работевме заедно со години, така што нашиот е тесно поврзан тим посветен на нашите пациенти. Ние даваме голема вредност за ефективна комуникација со вас и за да бидеме достапни кога ви требате. Ние нудиме состаноци во ист ден и состаноци во сабота наутро. Нашите колеги практикуваат акушерство и гинекологија, педијатрија,  подијатрија и други медицински специјалности, под ист покрив. Ова значи дека експертската грижа понудена од Асоцијативни лекари, LLP е погодна за целото ваше семејство.

Сигурна нега

Ако имате прашање за вашето здравје, можеме да ви помогнеме да го пронајдете најдобриот одговор. И ако имате грижа, ние разбираме и можеме да ви помогнеме. Можеби вашето здравје има подеми и падови, но вашата здравствена заштита никогаш нема. Тоа е ветување на Одделот за интерна медицина при асоцијативни лекари, LLP.​

Управување со квалитет и преодна грижа

Се гордееме што обезбедуваме сочувствителна грижа со највисок квалитет. Нашата тесна група лекари се здружува со нивните медицински сестри и CMA за да се уверат дека се задоволени сите ваши здравствени потреби. Квалитетната грижа ни е толку важна што една од нашите најискусни медицински сестри, Шери Шнајдер, служи во улога на менаџер за квалитетна нега. Шери се посветува на континуирано следење на новите препораки за нега и обука на нашиот медицински персонал за тоа како најдобро да го вклучиме ова во нивната секојдневна грижа за пациентите.

 

Ние разбираме дека транзицијата од болница во дома може да биде тешка за навигација и ние сме таму да ве поддржиме преку тоа. Нашите пациенти добиваат личен повик од медицинската сестра на нивниот лекар откако ќе бидат отпуштени дома од хоспитализација. Овој повик ви дава можност да се пријавите и да бидете сигурни дека она што го доживувате е нормално. Исто така, ни овозможува да знаеме дека ја примате потребната домашна нега и да ја процениме вашата потреба да го посетите вашиот лекар.

Ве молиме, дојдете и посетете н наскоро. Со нетрпение очекуваме да ве запознаеме!

bottom of page