top of page

Педијатрија

Партнери во здравјето на вашето дете

IMG_7142.jpg

Најдобрите педијатри знаат дека животот се случува, особено на вашето дете. Од засилувачки снимки до спортски повреди до скокови на раст, сакате најдобриот педијатар да биде тука за вашето дете. И за вас. Затоа педијатрите на здружени лекари, ЛЛП се партнери во здравствената заштита на вашето дете на секој чекор. Обезбедуваме стручна сеопфатна педијатриска медицинска нега во топла и поддржувачка средина. Токму тука во Медисон, на една погодна локација.

Како доктори овластени одбор и квалификувани регистрирани медицински сестри, ние трошиме време да го запознаеме вашето дете и вашето семејство. Секогаш сме на само телефонски повик, без разлика дали имате прашање или сакате да закажете состанок во ист ден. И ние сме посветени на доживотното здравје на вашето дете, затоа ви ги даваме знаењата и ресурсите што ви се потребни за да се грижите за најдоброто можно здравје на вашето дете на секоја возраст.

Генерации на грижа

Поврзани лекари, LLP е горд што се грижеше за генерации семејства во Медисон и околните заедници. За бебиња, деца, тинејџери и млади возрасни, ние обезбедуваме сеопфатна примарна и превентивна нега, вклучувајќи прегледи за добро бебе, имунизации, училишни физички работи, услуги за адолесценти и многу повеќе. И обезбедуваме сочувствителна, ефикасна дијагноза и третман за деца со болести и хронични состојби. Ние сме родители, како и лекари, така што знаеме дека се грижиме за најважните луѓе во вашиот живот.

Ние исто така нудиме совет за лактација! Willе се сретнеме со мајки кои дојат исклучиво за да помогнат при доењето, мајки кои пумпаат исклучиво за да им покажат како поефикасно да ја искористат пумпата, и со секој помеѓу нив.

Работевме заедно со години, така што нашиот е тесно поврзан тим за педијатриска медицина посветен на нашите пациенти. Ние ја цениме ефективната комуникација и да се осигураме дека сме достапни кога ни требате.

Погодно и сеопфатно

Ние нудиме состаноци во ист ден, вклучително и сабота наутро. И ние сме под еден покрив со колегите кои практикуваат интерна медицина, акушерство и гинекологија, податрија и други медицински специјалности, така што целото ваше семејство има пристап до експертска здравствена заштита на една погодна асоцијација лекари, локација за LLP.

 

Сеопфатната грижа што ја обезбедуваме за нашите помлади пациенти вклучува многу важни педијатриски специјалности: советување во однесувањето, проценка на развојот, совет за исхрана, адолесцентна медицина, вклучувајќи гинеколошки услуги, консултации за лактација и многу повеќе.

 

Ако имате прашање за здравјето на вашето дете, ние сме среќни да одговориме. И ако имате грижа, ние разбираме и можеме да ви помогнеме.

Pediatric nurse putting stethoscope on child patient.

Transition to Adult Care

For many of our Pediatric patients and their families, the leap into adult care may seem like a lifetime away. Our Pediatricians are here to help your children grow into healthy adults who are ready to take on new healthcare worlds!

With our department always growing, we want to ensure that our littlest patients have timely access to the care they need, so we transition our patients 20 years of age and older into our Internal Medicine and/or OB/GYN departments. As we grow older, our healthcare needs change, and these departments are well-suited to provide care tailored to this age group. 

We do understand that each patient we see may be in different stages of readiness for adult care, so don't hesitate to reach out to your Pediatrician with any questions or concerns. 

Лебди за лекар  име. Кликнете за биографија на лекар.

Ве молиме, дојдете и посетете н наскоро. Со нетрпение очекуваме да ве запознаеме!

Resources for Parents

Visit/Vaccine Schedule

Sports Physical Dates

Lactation Resources

bottom of page