top of page
Associated physicians - Jill Masana - 07JUN20216508_edited.jpg

Д -р illил Масана

Посветено на здравјето на жените

 

Д -р Масана е специјалист по акушерство и гинекологија, посветен на обезбедување стручна нега за жените во сите фази од нивниот живот.

 

„Една од причините што го избрав овој специјалитет е тоа што навистина можам да воспоставам врска со моите пациенти“, вели таа „Примената на науката и медицината во грижата за жените од адолесценција преку раѓање деца и во нивните подоцнежни години е многу радувачка. Уживам во секој аспект од мојата пракса - гледајќи пациенти во клиника, во операциона сала, при породување и породување. Тоа е привилегија “.

Сеопфатна нега

Д -р Масана се стекна со медицинска диплома на Факултетот за медицина и јавно здравје на Универзитетот во Висконсин, а го заврши престојот по акушерство и гинекологија на болницата и клиниките на Универзитетот во Висконсин. Нејзината диплома за додипломски студии во УВ-Медисон вклучуваше учество во програма за студирање во странство во Шпанија, и таа течно зборува разговорен шпански јазик.  

 

„Одлично е да разговарате со некого на нејзиниот мајчин јазик, и јас го користам со моите пациенти кои зборуваат шпански. Мило ми е што можам да им понудам корисен, дополнителен начин за поврзување и градење на врска “, вели таа.  

 

На Асоцијативните лекари, д -р Масана обезбедува сочувствителна и сеопфатна здравствена заштита за жените, вклучувајќи прегледи, пренатална нега и породување и дијагноза и третман на различни состојби.

Персонализирана медицина

Д-р Масана живее во Медисон и ужива во плетење, проекти направени сами, јога и фудбал. Таа се приклучи на Асоцијативните лекари во 2015 година и вели дека тимската работа и вклучувањето во заедницата одлично одговара за неа.  

 

„Имав единствена можност како жител да работам со други групи во градот и ја видов врската еден-на-еден во која пациентите уживаат кај Поврзани лекари“, вели таа. „Тоа, за мене, беше навистина важно - таа блискост и таа врска помеѓу давателите на услуги, а потоа и со давателите и пациентите, како и начинот на ангажирање на доктори во заедницата во областа Медисон“.

Screen Shot 2021-08-17 at 1.56.47 PM.png
bottom of page