top of page
ALS 300dpi.jpg

Д-р Аманда Шмехил-Миклос

Силна врска

Д -р Шмехил е специјалист по акушерство и гинекологија кој ги цени односите. Таа знае колку е важна силната врска лекар-пациент за здравјето на жените што ги гледа во нејзината пракса.

 

„Една причина поради која се запишав во оваа медицинска специјалност е тоа што ми е важно да можам да ги поддржам разновидните потреби што пациентот може да ги има во текот на нејзиниот живот“, вели таа. „Во текот на секој даден ден, може да се грижам за родилка, да изведувам гинеколошка процедура и да гледам жена на годишен преглед. Секогаш има нови предизвици и награди, и јас сакам што можам да воспоставам односи со моите пациенти “.

Грижа за здравјето на жените

Д -р Шмехил живее во Фичбург со своето семејство. Таа и нејзиниот сопруг го поздравија своето прво дете - Оливија Лин (Ливи) - во јуни 2014 година. Ливи е светлината на нивниот живот и го држи семејното куче, Карлоф, на прсти.  Таа му даде на д-р Шмехил разбирање од прва рака за предизвиците на мајчинството и рамнотежата неопходна за да биде среќна, здрава мајка.  

Д -р Шмехил е активна во нејзината поддршка за Планирано родителство и хумано општество, и таа служи во Одборот на директори за Медицинското друштво во округот Дане, и таа е вклучена во Јуниор лигата во Медисон.  

 

Д -р Шмехил дипломирала на Факултетот за медицина и јавно здравје при Универзитетот во Висконсин и го завршила акушерството за акушерство и гинекологија на болницата и клиниките на Универзитетот во Висконсин. Нејзиниот интерес за здравјето на мајките и децата, исто така, ја натера да добие магистерска диплома по јавно здравје од Универзитетот во Бостон. Таа се приклучи на Асоцијативните лекари во 2011 година. 

Сеопфатна нега

img_1388_edited.jpg

Во здружените лекари, д -р Шмехил обезбедува сеопфатни акушерски и гинеколошки здравствени услуги за жени од сите возрасти. Некои од нејзините услуги вклучуваат:  

  • Гинеколошки годишен преглед и посети за гинеколошки проблеми 

  • Планирање на семејството, вклучително и советување за контрола на раѓање и забременување 

  • Поставување методи за контрола на раѓање со долго дејство, како што се спирала и имплант Некспланон 

  • Сеопфатна пренатална нега 

  • Лапароскопска и друга минимално инвазивна хирургија за гинеколошки состојби  

​​​

„Вежбањето кај асоцијативни лекари е неверојатно исполнувачко.  Сите наши вработени, од прием до лекари, навистина ја ценат грижата за секој пациент и за неговото семејство. Јас го доживувам ова, од прва рака, преку здравствената заштита на моето семејство и мислам дека тоа е доказ за нашата посветеност кон персонализирана, висококвалитетна нега што многу од нашите вработени избираат да ја добијат здравствената заштита на своето семејство кај Асоцијативни лекари. Сакам што целото семејство може да добие грижа во една практика! “ 

bottom of page