top of page
IMG_7372ed.HEIC

Роберт Олсон, Д -р

Партнерство за здравствена заштита

Д-р Олсон е специјализиран специјалист за интерна медицина, кој ги цени односите што ги гради со своите пациенти.  

 

„Уживам да ги запознаам моите пациенти и да учам за нивните семејства и нивните животи“, вели тој. „С still уште се грижам за пациентите што првпат ги сретнав во 1989 година, кога им се придружив на Асоцијативните лекари и е привилегија да бидам доктор на кој сметаат кога ќе се грижат“.

Стручна медицинска нега

Во Associated лекарите, д -р Олсон обезбедува стручни услуги за примарна здравствена заштита за пациенти во текот на зрелоста. Тој дијагностицира и третира состојби кои се движат од болки во грлото и истегнување на глуждовите до хронични заболувања и сериозни здравствени компликации. Во прилог на посети во канцеларија, д-р Олсон, исто така, управува со нега на старечки дом и грижа за крајот на животот за неговите пациенти.

 

„Континуитетот на медицинска нега што ја обезбедуваме е многу важен за мене и за сите лекари овде“, вели тој. „Продолжуваме да ги следиме нашите пациенти во домовите за стари лица, на пример, бидејќи лекарите кои многу добро ги познаваат своите пациенти можат да придонесат за подобрување на грижата за пациентите“. 

Погодно и сеопфатно

Д -р Олсон ја доби својата медицинска диплома од Медицинскиот факултет на Универзитетот во Северна Дакота и ја заврши својата обука за специјалист по интерна медицина на Универзитетот во Висконсин. Тој и неговата сопруга имаат три возрасни деца и седум внуци. Д -р Олсон им се придружи на Асоцијативните лекари во 1989 година.

 

„Пациентот за нас не е само број. Знаеме дека кога пациентите доаѓаат кај нас, обично се случува нешто што ги вознемирува и тие сакаат сочувствителен лекар кој ќе помине извесно време со нив “, вели тој. „Тука сме да се грижиме за пациентите, а не да броиме броеви, и тоа е навистина филозофијата на здружените лекари“.

IMG_7314.png
bottom of page