top of page

За Нас

За асоцирани лекари, LLP

Internist Dr. Fothergill sitting with a patient.

Поврзани лекари, LLP е уникатен. Ние сме најдолготрајна, независна, медицинска пракса со повеќе специјалности во округот Дане, затоа сме горди што обезбедивме експертска персонализирана здравствена заштита за генерации семејства во Медисон и околните заедници.

 

Нашите доктори сертифицирани лекари се специјалисти за интерна медицина, педијатрија, акушерство и гинекологија и подијатрија. Нашиот електронски медицински систем за евиденција, Epic, е најсовремен. Нашите медицински тимови вклучуваат искусни, високо квалификувани регистрирани медицински сестри. И нашите дополнителни услуги, вклучувајќи физикална терапија на лице место, здравје во однесувањето, советување за исхрана, лабораторија, радиологија и клиника за антикоагулација ви даваат поголем пристап и опции за здравствена заштита.

 

Поврзани лекари, LLP отсекогаш била медицинска пракса насочена од лекари, а не осигурителни компании. Така, ние го правиме она што е најдобро за нашите пациенти, а не нечија крајна цел. Во с complex покомплексен и безличен систем за здравствена заштита, здружени лекари, LLP фаворизира долгорочни односи лекар-пациент посветени на вашето најдобро здравје.

Our Mission

Empathy

Relationships with our patients are built on trust and compassion. We recognize and affirm the unique and intrinsic worth of each individual. We treat all those we serve with respect, dignity, compassion, and kindness.

We are an independent clinic that nurtures the healthy, heals the sick, and comforts suffering across all stages of life.  In recognition of this mission, we strive to deliver high-quality, cost-effective healthcare in the communities we serve.  We aim to provide safe, caring and unbiased medical treatment in an environment that is inclusive of everyone.  We respect and validate the unique needs of our patients and staff and are committed to providing judgment-free care that is driven by our patients themselves. Our staff and providers uphold shared high standards and treat both our patients and each other with the dignity that everyone deserves. 

In pursuit of our mission, we believe the following values are essential and timeless:

Стручни лекари и персонал за стручна нега.

FFL EVE-FB.png
Пег Вилкотс, Д -р
Претседател 

Сопствено и управувано од доктори, го правиме она што е најдобро за нашите пациенти, а не нашата крајна линија. Значајните односи лекар-пациент се клучни за пациентите да го одржат своето најдобро здравје.

 

bottom of page