top of page

Однесување здравје

To reach the Suicide & Crisis Lifeline, call or text 988 or CHAT ONLINE NOW. For immediate safety concerns, call 911.

Gil Roth.jpg

Гил Рот, LCSW, LCSAC

Умот и телото

Гил Рот е лиценциран психотерапевт и лиценциран клинички советник за злоупотреба на супстанции, специјализиран за здравје во однесувањето. Тој игра клучна улога во помагањето на пациентите да ги постигнат и одржат здравствените цели.

 

„Сакам да ги гледам соништата на луѓето исполнети со тоа што ќе им помогнам да продолжат со животот“, вели тој. „Корелацијата помеѓу менталното здравје и физичката благосостојба е силна, и да се има„ тренер за мозок “навистина може да им помогне на пациентите да се соочат со многуте предизвици во животот и да развијат можности за раст“.

Интегрирани услуги

Гил третира адолесцентни и возрасни пациенти кои се занимаваат со медицински, психолошки прашања и злоупотреба на супстанции, како и тага. Тој, исто така, работи со пациенти кои се соочуваат со истовремени физички и ментални здравствени состојби, како што се дијабетес или хронична болка, заедно со депресија. „Идентификувањето и управувањето со симптомите се важни начини за оптимизирање на благосостојбата и постигнување на целите за управување со здравјето“, вели тој. „Уживам да давам советување и здравствени услуги за однесување на разновидна група клиенти и пациенти, бидејќи знам што разликата ја прави во способноста да уживаат во животот“.

 

Сума сума лауд дипломиран на Универзитетот во Висконсин-Вајтватер, Гил се стекна со диплома од UW-Медисон. Неговото искуство вклучува развивање и обезбедување сеопфатни пристапи кон центрирање на пациентите за терапија за когнитивно однесување, кризна интервенција и третман за зависност.

Фокусирајте се на грижата

Гил ја заслужува посветеноста на неговите колеги за извонредност затоа што го привлече кон соработници лекари. „Фокусот на квалитетна нега на пациентите и решавање на потребите на целата личност е толку важен“, вели тој, „и тоа е токму она што го правиме овде“.

psych.png

На пациентите може да им треба упат за оваа услуга.

Бараме да се јавите кај вашиот осигурителен оператор за да видите што е потребно.

CDC's Mental Health Tool: How Right Now

Did you know that the CDC has an interactive mental health tool to help you assess your feelings and needs? It then takes that information and provides you with resources on coping and who to contact to handle a current crisis. Check it out now!

HRN-Website.png
bottom of page