top of page
Internist, Dr. Amy Fothergill

Д -р Ејми Фотергил

Партнерство за здравствена заштита

Д-р Фотергил е специјализирана специјалист за интерна медицина, која верува дека комуникацијата и довербата се клучни за нејзините односи со пациентите.

 

„Ми се допаѓа што моите пациенти можат да зборуваат со мене, особено кога станува збор за нешто што ги засега или за кое не сакаа да зборуваат со некој друг“, вели таа. „Задоволство е да сочувствуваме со пациентите, да им даваме информации и да работиме заедно и да гледаме како се подобруваат“.

Стручна медицинска нега

Д -р Фотергил ја доби својата медицинска диплома од Медицинскиот факултет Мајо и магистрираше на јавното здравство, здравствена политика и менаџмент на Универзитетот во Калифорнија, Беркли.

 

На Асоцијативните лекари, д -р Фотергил обезбедува сеопфатна и примарна нега за возрасни пациенти од сите возрасти и сите фази од животот. Таа, исто така, служи како претседател на клинички преглед за медицинската пракса на Асоцираните лекари.

 

„Ми се допаѓа широчината на интерната медицина, лекувањето на различни состојби и помагањето на пациентите да се движат во областа на здравствената заштита“, вели таа. "Во Медисон, луѓето имаат пристап до многу опции и специјалисти; грижата може да се подели како резултат. Моја улога како доктор од примарна здравствена заштита е да го составам сето ова за моите пациенти".

Персонализирана здравствена заштита

Роден Иован, д -р Фотергил и нејзиниот сопруг живеат во Медисон и уживаат во активности на отворено, вклучувајќи трчање, возење велосипед, градинарство и кампување. Таа ја дели мисијата „Здружени лекари“ за вклучување во заедницата, и волонтира со бесплатни клиники управувани од студенти од Факултетот за медицина и јавно здравје на Универзитетот во Висконсин, и со Коалицијата за стари лица од Јужен Медисон.

 

„Мојот омилен аспект да се биде лекар се односите со моите пациенти и ми се допаѓа автономијата што ја имаме кај Асоцијативните лекари за да всушност ја обликува грижата за нив“, вели таа. „И мислам дека, како лекари, ние имаме должност да бидеме дел од нашата поголема заедница, исто така, затоа сум горд што сум дел од практика која е вклучена во многу видови социјални ангажмани“.

Internist, Dr. Amy Fothergill with patient
bottom of page