top of page
Internist, Dr. Michael Goldrosen

Д -р Мајкл Голдросен

Партнерство за здравствена заштита

Д-р Голдросен е специјализиран специјалист за интерна медицина, и тој во својата пракса го цени градењето односи на лекар-пациент.

 

„За мене е важно да ги запознаам пациентите и да ги почитувам нивните желби“, објаснува тој. „Секој е единствен и уживам да ги наоѓам најдобрите начини да работам со различни личности за да го постигнам најдобриот и најзадоволувачкиот резултат за секој пациент. Долготрајните врски носат многу придобивки за лекарот и пациентот “.

Стручна медицинска нега

Во Associated лекарите, д -р Голдросен обезбедува стручни примарни здравствени услуги за пациентите во текот на зрелоста. Тој дијагностицира и третира состојби кои се движат од мали инфекции на горниот респираторен тракт до хронични заболувања и сериозни здравствени компликации. Во прилог на посети во канцеларија, д-р Голдросен, исто така, управува со нега на старечки дом и грижа за крајот на животот за неговите пациенти.

 

„Уживам да гледам различни пациенти од адолесценција до постари години“, вели тој. „Уживам што можам да работам со пациенти за да спречам болест, како и да можам да дијагностицирам и лекувам болести, доколку тие, за жал, се појават“.

Погодно и сеопфатно

Д -р Голдросен ја доби својата медицинска диплома на Универзитетот Лојола во Чикаго и ја заврши својата обука за специјалист по интерна медицина на Универзитетот во Висконсин. Д -р Голдросен се приклучи на Асоцијативните лекари во 1999 година.

 

„Ние сме помала група, но многу од нашите пациенти сметаат дека овде добиваат повеќе персонализирана нега. На пример, гледам здрави пациенти во мојата канцеларија за нега како што се превентивни физички прегледи, додека во исто време ќе раководам со старечки дом и пациенти на крајот на животот. Овој вид континуитет на грижа е с increasingly поуникатен, но е многу важен за соработниците лекари, и за моите пациенти и за мене “.

Internist, Dr. Michael Goldrosen with patient
bottom of page