top of page
Associated Physicians Casey Birschbach_2023-07-17_R20794.jpg

Д -р illил Масана

Посветено на здравјето на жените

 

Д -р Масана е специјалист по акушерство и гинекологија, посветен на обезбедување стручна нега за жените во сите фази од нивниот живот.

 

„Една од причините што го избрав овој специјалитет е тоа што навистина можам да воспоставам врска со моите пациенти“, вели таа „Примената на науката и медицината во грижата за жените од адолесценција преку раѓање деца и во нивните подоцнежни години е многу радувачка. Уживам во секој аспект од мојата пракса - гледајќи пациенти во клиника, во операциона сала, при породување и породување. Тоа е привилегија “.

Сеопфатна нега

Д -р Масана се стекна со медицинска диплома на Факултетот за медицина и јавно здравје на Универзитетот во Висконсин, а го заврши престојот по акушерство и гинекологија на болницата и клиниките на Универзитетот во Висконсин. Нејзината диплома за додипломски студии во УВ-Медисон вклучуваше учество во програма за студирање во странство во Шпанија, и таа течно зборува разговорен шпански јазик.  

 

„Одлично е да разговарате со некого на нејзиниот мајчин јазик, и јас го користам со моите пациенти кои зборуваат шпански. Мило ми е што можам да им понудам корисен, дополнителен начин за поврзување и градење на врска “, вели таа.  

 

На Асоцијативните лекари, д -р Масана обезбедува сочувствителна и сеопфатна здравствена заштита за жените, вклучувајќи прегледи, пренатална нега и породување и дијагноза и третман на различни состојби.

Персонализирана медицина

Д-р Масана живее во Медисон и ужива во плетење, проекти направени сами, јога и фудбал. Таа се приклучи на Асоцијативните лекари во 2015 година и вели дека тимската работа и вклучувањето во заедницата одлично одговара за неа.  

 

„Имав единствена можност како жител да работам со други групи во градот и ја видов врската еден-на-еден во која пациентите уживаат кај Поврзани лекари“, вели таа. „Тоа, за мене, беше навистина важно - таа блискост и таа врска помеѓу давателите на услуги, а потоа и со давателите и пациентите, како и начинот на ангажирање на доктори во заедницата во областа Медисон“.

Personalized Medicine

Facetune_21-08-2023-17-46-13.HEIC

“I love cooking, walking, listening to podcasts and music, and spending time with my husband and son.”

 

Dr. Birschbach believes that there are so many things to love about Madison!

 

“We are particularly motivated by good food and can often be found at local restaurants! I love the lakes, parks and walking paths, summer events, and sense of community. I also enjoy the energy that the University brings.”

bottom of page