top of page
Pediatrician, Dr. John Marchant

Д -р Johnон Марчант

Грижа за сите деца

Д-р Марчант е педијатар овластен одбор посветен на подобрување на здравјето на неговите пациенти додека растат од раѓање до зрелост. Тој е исто така посветен поборник за подобрување на пристапот до висококвалитетна здравствена заштита за сите деца.

„Мислам дека е императив за децата да добијат силна медицинска нега“, вели тој. „Уживам да бидам застапник за децата и да им помагам на родителите или старателите да им дадат здрав живот на своите деца“.

Роден во Јанесвил, д -р Марчант се стекнал со диплома по машинско инженерство со биомедицински инженерски акцент на Универзитетот во Минесота и дипломирал на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Висконсин. Работел во приватни ординации и мулти-специјализирани групи лекари во Колорадо и Тексас, пред да се врати во Медисон во 2014 година како педијатриски болничар. Мило му е што се врати. „Медисон не е премногу голема“, вели тој. „Има лесен пристап до отворено, луѓето се пријателски расположени и отворени, а рестораните се одлични“.

Поддршка за секое дете

Д -р Марчант обезбедува сеопфатна педијатриска нега за сите возрасти, од прегледи на велнес и повреди во атлетиката до лекување на комплицирани болести.

„Ми се допаѓа да бидам дел од детскиот развој преку здравје и болест и секоја возраст ја прави мојата практика пријатна и интересна“, вели тој. „Бебињата се менуваат најбрзо. Ми се допаѓа имагинацијата што предизвикува искри кај деца од предучилишна возраст и основношколци. Да се биде дел од грижата за децата од средно училиште е задоволство, бидејќи тоа е возраста кога децата почнуваат да го чувствуваат својот пат во светот. И, наградува е да им се помогне на средношколците да постават и да извршуваат здрави цели.

Тимска работа за пациенти

Пристапот за тимска работа и извонредната репутација за обезбедување на мулти-специјализирана нега го привлекоа д-р Маршант до Поврзани лекари.


„Откако претходно ја основав педијатриската болничка служба, добро ја знам оваа специјализирана практика“, вели тој. „Поврзаните лекари се толку добро ценети во заедницата, и јас ценам што пациентите можат да видат различни специјалисти додека с receiving уште ја добиваат одличната нега еден-на-еден што ја обезбедуваме“.

Pediatrician, Dr. John Marchant examining patient who is blowing bubbles
bottom of page