top of page

Акушерски услуги

Сакаме да имате пријатна бременост и позитивно искуство при породување. Нашата цел како лекари е да обезбедиме поддршка и советување, интервенирајќи само кога е потребно за здравјето на вас и вашето бебе.

 

Сметаме дека е важно вашата прва посета да биде во првите два месеци од бременоста. Во оваа посета, ќе се сретнете со вашата медицинска сестра и лекар. Completeе се земе целосна здравствена историја и ќе започне пренатална едукација. Може да се изврши физички преглед, ултразвук и лабораториско испитување.

 

Услуги што ги нудиме

 

 • Советување за зачнување

 • Советување за генетски скрининг

 • Советување за исхрана

 • Советување за контрола на болката (за време на породувањето)

 • Емоционална поддршка за време на породувањето

 • Поддршка за лактација од нашите медицински сестри ОБ и педијатрија

 • Физикална терапија

 • Планирање на семејството

 • Ултразвук Tricefy


Медицински или ризични состојби во бременоста

 

Во случај да се појави медицинска или состојба со висок ризик, имаме способност да ги третираме повеќето состојби. Во повеќето случаи нема да треба да бидете упатени на друг лекар.

Ние обезбедуваме грижа за:

 

 • Историја на повторен спонтан абортус

 • Историја на предвремено породување

 • Историја на царски рез (испитување на трудот после царски рез)

 • Близнаци

 • Гестациски дијабетес

 • Гестациска хипертензија или прееклампсија

 • Нарушувања на тироидната жлезда во бременоста

 • Предвремено породување

 • Плацента превиа

 • Постпартална депресија

OB/GYN doctor with pregnant patient holding belly.
bottom of page