top of page

МАМОГРАФИЈА

Без разлика дали сте ја нашле оваа страница за време на месецот на подигнување на свеста за ракот на дојката, Марс луд на мамо, или само како подготовка за вашето рутинско скенирање, ние сме воодушевени што сте тука. Нашиот персонал за радиологија едвај чека да ви обезбеди врвно искуство со мамографија! Јавете се сега за да закажете состанок: (608) 233-9746

Facetune_19-10-2023-08-24-29.heic
Facetune_19-10-2023-08-26-26.HEIC

МАРТ МАМО  ЛУДИНА

Месецот март е особено посебно време за одделот за радиологија на придружните лекари. Додека сте зафатени со избирање на совршени тимови и скрининг, ние сме зафатени со скрининг на жени и елиминирање на грижите за рак на дојка! Ние го нарекуваме „Марсово мамо лудило“.

 

Сите состаноци за мамографија доаѓаат со спокојство што скринингот, користејќи ја нашата 3D мамографија, ви дава, а можеби и малку нешто за да однесете дома. 

Screen Shot 2019-02-13 at 2.29.38 PM.png

НАШИТЕ ПРИКАЗНИ ЗА РАК НА ДОЈКА

Кој би можел да ја знае моќта на мамографите подобро од оние кои биле лично погодени од рак на дојка? Овие жени се ваши соседи, ваши пријатели и наши медицински сестри. Ако не сте сигурни дали едно едноставно скенирање може да ви го спаси животот, одвојте момент да ги слушнете што имаат да кажат Кети и Jerери. 

Приказната на Кети

 

„Направете го тоа за оние што ве сакаат и направете го тоа за вас“.

Приказна за Jerери

 

„Земете го вашето здравје сериозно“.

bottom of page