top of page

Дополнителни услуги

Медицинско снимање

Screen Shot 2019-07-09 at 12.21.03 PM.pn

На Associated лекарите, LLP, нашата цел е да обезбедиме сеопфатна грижа за целото ваше семејство. Важен дел од ова е нашиот оддел за медицинска слика. Без разлика дали ви треба рентген на градниот кош за да помогне да се дијагностицира непријатна кашлица или сакате да резервирате мамографија заедно со вашиот годишен испит за ГИН, нашите пријателски радиолошки технолози се среќни да се грижат за вас. Ние користиме дигитална радиологија за да бидете сигурни дека примате најсовремена грижа во удобноста на вашата ординација.

 

Услуги што ги нудиме

  • Општа слика/ рентген

  • 3D мамографија*

  • Ортопедско скенирање за прилагодено ортотско вклопување

​​

*Со гинеколози и радиолошки технолози кои работат на една погодна локација, можете да го закажете вашиот годишен гинеколошки преглед и мамографија одназад.

НЕМА ПАТУВАА. Мора да се јавите однапред за да закажете состанок.

Лабораториски

Microscope.

Нашата лабораторија е отворена од понеделник до петок 7: 30-5: 00 часот.  Ве молиме, дозволете време за пријавување и имајте предвид дека вратите не се отвораат до 7:30 часот наутро и се заклучуваат во 17:00 часот.

УРЕД: До понатамошно известување, нашата лабораторија нема да работи до 8 часот наутро. НЕМА ПАТУВАА. Мора да се јавите однапред за да закажете состанок.

 

Секој лекар има претпочитан метод за соопштување на лабораториските резултати; Ве молиме прашајте го вашиот лекар како ќе ве контактира кога ќе ја посетите.

 

Ако не добиете информации во врска со резултатите од тестот во рок од две недели, ве молиме контактирајте со вашиот лекар или медицинска сестра.

Radiology and Laboratory Patients: Test and procedure results may be available prior to a provider reviewing them. Once reviewed, comments/interpretations may be provided. Call or MyChart with questions.

Советување за исхрана

Dietician, Piri Kerr
Пири Кер, Р.Д
Регистриран диететичар

Советување за исхрана

EDIT-Amanda V. Cropped.HEIC
Пири Кер, Р.Д
Регистриран диететичар

Антикоагулација

Doctor writing on paper.

Што е клиника за антикоагулација?

 

  • Сеопфатна антикоагулаторна услуга развиена за поддршка на нашите пациенти на варфарин и други антикоагуланси

  • Индивидуализирани состаноци со медицинска сестра за антикоагулација

  • Практично и прецизно тестирање на INR користејќи го уредот за нега на точка CoaguChek

Оптимизирање на вашата антикоагулациона терапија


Нашата клиника за антикоагулација ќе ви понуди индивидуализирано искуство за закажување термини.  Нашата медицинска сестра за антикоагулација ќе користи брз и точен метод за да го провери вашето ниво на антикоагулациони лекови, а потоа да ги прегледа и прилагоди вашите лекови како што е наведено. 

Ако земате лек Варфарин (Кумадин), честото следење на нивото на лекот е од витално значење за одржување на соодветна доза. Користејќи го системот Coag-Sense, нашата медицинска сестра за антикоагулација ќе направи INR тест Point-Of-Care INR за вас со само стапче за прст. За неколку минути, вашите резултати од INR ќе бидат достапни и доколку е потребно, ќе се прилагодат распоредот за дозирање на варфарин (кумадин). За време на тестот за грижа, нашата медицинска сестра за антикоагулација, исто така, ќе ви обезбеди поддршка и едукативни услуги во врска со вашата антикоагулациона терапија и методи за намалување на ризиците при земање на овој лек.
 

Практична, брза и експертска грижа


Нашата клиника за антикоагулација е тука за да ви обезбеди удобна, брза и стручна нега.  Веќе нема да се бара да ја земате крвта во лабораторија, а потоа да чекате да ги слушнете вашите резултати и план за лекување. Наместо тоа, нашата медицинска сестра за антикоагулација ќе спроведе едноставен тест за време на краток состанок.
 

Нашата медицинска сестра за антикоагулација ќе може веднаш да го сподели вашиот резултат со вас, соодветно да ја прилагоди дозата и да ви обезбеди дополнителна настава за антикоагулација.  Таа, исто така, ќе се обрати кај вашиот индивидуален лекар и што е најважно, ќе биде присутна за да ве поддржи со какви било други потреби за антикоагулациона терапија што можеби ги имате.

 

Закажувањата за нашата Клиника за антикоагулација се достапни во понеделник, четврток и петок од 8:00 часот наутро до 16:00 часот и вторник и среда од 12:00 часот до 16:00 часот.  Пациентите можат да ја контактираат нашата медицинска сестра за антикоагулација телефонски до 17:00 часот секој ден.

 

За дополнителни информации во врска со нашата Клиника за антикоагулација или закажување состанок со нашата медицинска сестра за антикоагулација, ве молиме јавете се на 608-233-9746.

 

Со заедничка работа, се надеваме дека ќе ви помогнеме да постигнете побезбеден, посакуван начин на живот.

Ве молиме, дојдете и посетете н наскоро. Со нетрпение очекуваме да ве запознаеме!

bottom of page