top of page

Подијатрија

Мишел Шредер, ДПМ, FACFAS

Целосна нега на стапала и глуждови

Podiatrist, Dr. Michelle Schroeder

Д-р Шредер е алумна на УВ-Медисон, која се стекнува со диплома за наука во 1991 година. Потоа ја добила својата докторска диплома за медицина за подијатрија од Collegeујоршкиот колеџ за подијатриска медицина. Таа направи тригодишна хируршка интервенција во Медицинскиот центар Викоф Хајтс во Newујорк, NYујорк*. Таа, исто така, беше хируршка инструкторка на Collegeујоршкиот колеџ за пододијатриска медицина. Д -р Шредер, исто така, вежбаше приватно во Менхетен, ујорк.

 

Афилијации:

 

  • Член, Американски колеџ за хирурзи на стапала и глужд

  • Член, Американско медицинско здружение за пододијатрија

  • Член, Медицинска асоцијација на Висконсин за подијатрија

 

*Примарна настава поврзана со Универзитетот Корнел

Podiatrist, Dr. Michelle Schroeder working with patient.

Д -р Шредер може да ги види пациентите кај Поврзани лекари и асоцијативни пододијатри. Таа ги прифаќа сите планови за кварц и е на ЕПИК за да ги направи белешките за нега достапни за повеќето надворешни даватели.

podiatrists-madison-2023-clr.png
bottom of page