top of page
Internist, Dr. Jennifer Everton

Jенифер Евертон, ДАЛИ

Интерна медицина и остеопатска медицина

Д -р Евертон е специјалист по интерна медицина и доктор по остеопатија. Ова значи дека таа не само што е сертифицирана за интерна медицина, туку е и лиценцирана за неинвазивна специјалност на остеопатска медицина.

 

„Избрав обука за остеопатска медицина бидејќи ми дава дополнителни опции при лекување на мускулно -скелетните проблеми што ги гледаме толку често во примарната здравствена заштита“, вели д -р Евертон. „Многу од моите пациенти го ценат практичниот пристап што овој вид практика може да им го понуди“.
 

Сеопфатна здравствена заштита

Д -р Евертон обезбедува сеопфатни примарни здравствени услуги за пациенти на возраст од 18 до 88 години и пошироко. Таа ги гледа пациентите во амбулантски услови и услови за завршување на животот. Таа спроведува рутински физички прегледи, дијагностицира и третира болести и хронични состојби и управува со медицинска нега за нејзините пациенти со акцент на целата личност.

 

Д -р Евертон е дипломиран на Остеопатскиот медицински центар на Универзитетот Де Мојн. Таа ја заврши својата обука за специјалист по интерна медицина на Медицинскиот колеџ во Висконсин. Таа се приклучи на Асоцијативните лекари во 2009 година и живее во Верона со нејзиниот сопруг.

Долгорочни односи

„Во здружените лекари, имаме долгорочни, а понекогаш и доживотни врски со пациентите во добрите и лошите времиња, и тоа е многу важно за мене“, вели д-р Евертон. „Тоа е многу традиционално и оптимално медицинско партнерство“.

Internist, Dr. Jennifer Everton with patient
bottom of page