top of page
Pediatrician, Dr. Nicole Ertl

Д -р Никол Ертл

Посветено на здравјето на децата

Д-р Ертл е специјализирана специјалист за детска медицина, која знаеше дека е млада дека сака да работи со деца и семејства. Таа смета дека лекарот од детството го инспирирал нејзиниот интерес за здравјето и благосостојбата на децата.

„Имав навистина одличен педијатар кога растев“, вели таа. „Тој се грижеше за моите сестри и за мене и ме охрабри преку медицинско училиште. Отсекогаш знаев дека сакам педијатриска пракса каде што можам да им помогнам на децата да растат среќни и здрави “.

Квалитетна нега

Д -р Ертл е член на Американската академија за педијатрија. Таа се стекна со диплома за наука по биологија на Универзитетот во Висконсин-Медисон и медицинска диплома од Медицинскиот колеџ во Висконсин. Таа го заврши својот педијатриски престој на Државниот универзитет во Мичиген и влезе во приватна пракса со Педијатрија во Форест Хилс во Мичиген, пред да се пресели во Медисон за да им се придружи на Асоцијативните лекари.

„Ми се допаѓа квалитетот на грижата за пациентот што може да ја обезбеди приватната пракса“, вели таа. „Тоа е шанса да имате повеќе контакт со пациентите - да ги запознаете и да растете со нивните семејства.

Сеопфатна медицина

Практиката на д -р Ертл им служи на децата од детството до адолесценцијата. Таа ги гледа пациентите за превентивна нега, како и за примарна и акутна нега. Како резултат на тоа, здравствената заштита што ја обезбедува вклучува прегледи на добро бебе, управување со хронични состојби како што е астма, третман на сериозни болести и многу повеќе.

„Поврзани лекари ја делат мојата цел да го поставам најдобриот стандард за нега во педијатријата“, вели таа. „Толку е важно да се стави грижата за пациентот на прво место и да се воспостават добри односи и да се поврзат со семејствата“.

NLE Candid.jpeg
bottom of page