top of page

Гинеколошки услуги

Гинеколозите на здружените лекари обезбедуваат сеопфатна здравствена заштита за пациенти од сите возрасти. Уживаме да ги запознаеме нашите пациенти и со нетрпение очекуваме да развиеме трајни врски. Се гордееме со превентивните здравствени услуги што ги нудиме. Нашата експертиза вклучува лекување на гинеколошки состојби, од кои повеќето имаат повеќе опции за лекување. Нашата улога е да помогнеме да се најде оној што е соодветен за вас.

 

Услуги кои го покриваат животниот век

 

 • Адолесцентна гинекологија

 • Грижа за градите

 • Советување за контрацепција​

 • Пери и нега после менопауза

 • Советување за зачнување

 • Превентивна здравствена заштита
  (годишни испити)

​​

Гинеколошки состојби

 

 • Абнормално крварење

 • Абнормални папси

 • Хронична болка во карлицата

 • Ендометриоза

 • Неплодност

 • Цисти на јајниците

 • Болни периоди

 • Нарушувања на карличниот под

 • Синдром на полицистични јајници

     (PCOS)

 • Преканцерозни состојби на

     репродуктивни органи

 • Пред-менструален синдром

 • Сексуална дисфункција​

 • Уринарна инконтиненција

 • Миома на матката

 • Вагинални инфекции

 • Вулварни состојби на кожата

 • Вулводинија


 

Doctor holding wrist of female patient.

Процедури во канцеларија

 

 • Колпоскопија

 • Криохирургија

 • Проширување и искривување (Д & Ц)

 • Ендометријална биопсија

 • Ендосена хистероскопија

 • Контрацепција за вградување (Некпланон)

 • Интраутерина направа (спирала)

  • ** НОВО -Лилета прва ФДУ одобри шестгодишна спирала **

 • Електрохируршка процедура за ексцизија на јамка (LEEP)

 • Сонограф со инфузија со солен раствор (SIS)

 • Ултразвук

 • Вулварска биопсија

 

Гинеколошка хирургија

 

 • Цервикална конизација

 • Поправка на цистоцела

 • Проширување и искривување (Д & Ц)

 • Ендометријална аблација

 • Хистеректомија која потврдува пол

 • Хистеректомија (вклучувајќи минимално инвазивен пристап)

 • Хистероскопија

 • Лапароскопија

 • Миомектомија

 • Ооферектомија

 • Поправка на ректоцела

 • Стерилизација

 • Вагинална хирургија

 • Вулварска хирургија

bottom of page