top of page
BER Photo 012610.jpg

Д -р Лаура Берган

Посветено на здравјето на пациентот

Д -р Берган е специјалист по акушерство и гинекологија, кој сака да раѓа бебиња, да развива односи со текот на времето и да им помага на пациентите да донесуваат одлуки за да го поддржат нивното најдобро здравје.

„Еден од најдобрите звуци во светот за мене е феталното чукање на срцето“, вели таа со насмевка. „Наградно е да се породи пациент што го познавам долго време или кој поминал период на неплодност. Ако некогаш го изгубам чувството „ова е чудо“, ќе треба да се пензионирам на лице место “.

Д -р Берган и нејзиниот сопруг имаат две деца. Д -р Берган ужива во јога, градинарство и ги гледа своите деца како играат фудбал и тенис.

Сеопфатна здравствена заштита

Д -р Берган дипломираше Салутаториан на Факултетот за медицина и јавно здравје на Универзитетот во Висконсин, каде што исто така го заврши својот престој во акушерство и гинекологија и служеше како главен резидент. Таа претходно вежбаше на Медисон Ист Сајд и одржа состанок како клинички вонреден професор на медицинското училиште осум години. Таа се приклучи на Асоцијативните лекари во 2010 година.

 

Д -р Берган е сертифициран за табла за акушерство и гинекологија. Таа е и дипломат на Американскиот одбор за акушерство и гинекологија и соработник на Американскиот колеџ за акушери и гинеколози. Покрај тоа, таа е членка на Американското здружение на гинеколошки лапароскописти и Националната асоцијација за вулводинија. Нејзините професионални интереси ги вклучуваат сите аспекти на акушерство, синдром на полицистични јајници, вулводинија и хируршки и нехируршки алтернативи на хистеректомија.

Ber with patient_edited.jpg

Персонализирани здравствени услуги

Во здружените лекари, д -р Берган обезбедува сеопфатни акушерски и гинеколошки здравствени услуги за пациенти од сите возрасти. Таа врши прегледи и гинеколошки прегледи, ги советува пациентите за контрола на раѓањето и планирање на семејството, обезбедува пренатална нега, изведува породувања и операции и дијагностицира и третира состојби кои се движат од лесни инфекции до хронични и сериозни здравствени проблеми.

„Поврзани лекари е вистинската големина за лекарите и нашите пациенти, а нашите медицински сестри се посветени и на персонализираната нега што ја обезбедуваме“, вели таа. „Willе се сретнете со сите лекари во нашиот оддел, така што никогаш нема да ве породи странец. Тоа е исто толку важно за мене колку што знам дека е важно за моите пациенти. И сеопфатните услуги што ги нудиме под еден покрив, н make прават одлични погодни не само за нашите пациенти, туку и за нивните семејства “.

bottom of page