top of page
AP_Shefaali_Sharma_edited.jpg

Шефаали Шарма, д -р

 

Посветено на здравјето на пациентот

 
 

Д-р Шарма е специјализиран специјалист за акушерство и гинекологија, посветен на личното, репродуктивното и семејното здравје.

 

„Уште како дете сакав да бидам лекар и да раѓам бебиња! Тој ран интерес, заедно со многу лични искуства, ме доведе до оваа област на медицина “, вели таа. Како мајка и лекар, се трудам да обезбедам висококвалитетен лек базиран на докази на сочувствителен, персонализиран и реален начин. Едуцирајќи ги пациентите во врска со нивните услови и опции, им давам автономија да ги остварат своите здравствени цели во поддржувачка средина “.

Извонредност и услуга

Роден во Рацин, д -р Шарма работеше како асистент за нега за време на колеџот. Таа има диплома за наука по невробиологија и психологија на Универзитетот во Висконсин-Медисон. Таа ја доби својата медицинска диплома од Факултетот за медицина и јавно здравје на UW во 2012 година, каде што потоа служеше како главен административен жител во акушерство и гинекологија. Таа продолжува како дополнителен факултетски претставник за комитетот за клиничка компетентност OB/GYN.

 

Нејзиното претходно искуство вклучува практикување како лекар OB/GYN со локална приватна пракса, исто така, поврзана со болницата UnityPoint Meriter скоро пет години. Таа е соработник на Американскиот конгрес за акушерство и гинекологија и служи како советник во Одборот на заедницата за програмата Висконсин ПАТЧ, програма за застапување на младите која работи на зајакнување на младите луѓе да ја преземат контролата врз сопственото здравје.

Најдобар лек

„Имам посебен интерес да им помогнам на едукацијата на младите за нивното гинеколошко здравје и како да се залагаат за себе во здравствена заштита“, вели д -р Шарма. „Раното учење во безбедна средина е важно за доживотно разбирање на нашите тела додека тие се развиваат и растат“.

 

Д -р Шарма вели дека нејзините интереси се зошто избрала да практикува медицина кај Асоцијативни лекари.

 

„Можам да ги видам пациентите онака како што треба да се гледаат - со придобивките од практиката со повеќе дисциплини, каде што сите ние работиме заедно за нашите пациенти низ возраста да обезбедат целосен континуитет на грижата за семејството“.

IMG_9354_Facetune_26-08-2021-10-17-12.jpeg
bottom of page