top of page
Pediatrician, Dr. Amy Buencamino

Д -р Ејми Буенкамино

Уживање во секоја возраст

Д -р Буенкамино е специјалист за детска медицина кој знае, како доктор и како родител, дека најдобрата фаза од детството е онаа што вашето дете штотуку ја достигнало.

 

„Кога моето прво бебе почна да се смее, мислев дека е толку прекрасно, а сега моето најстаро има мислења дека сака да разговара со мене и мислам дека е навистина забавно“, вели таа со насмевка. „Тоа преминува во мојата педијатриска пракса.  Неверојатно е да држите новороденче, но исто така е фантастично да разговарате со детето за неговите или нејзините цели “.

Персонализирана педијатриска нега

Во Associated лекарите, д -р Буенкамино обезбедува сеопфатни услуги за примарна здравствена заштита за деца, тинејџери и млади возрасни. Таа прави прегледи на бебе и училишни тестови, и дијагностицира и третира состојби, почнувајќи од осип и инфекции на увото до хронични и сериозни здравствени проблеми.

 

Таа вели дека нејзиното искуство како родител и како педијатар само зајакнува колку е важно да се гледа на секое дете како единствена индивидуа.

 

„Секое дете е различно и секое семејство е различно“, вели таа. „Може да најдете различни предизвици, изненадувања и сили во секое дете на секоја возраст“.

Погодно и сеопфатно

Д-р Буенкамино е стипендист на Американската академија за педијатрија и е педијатар овластен одбор. Дипломирала на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Висконсин и го завршила престојот на Универзитетот во Рочестер во Newујорк, каде што поминала дополнителна година како главен резидент на педијатрија. Мајка е на три деца на училишна возраст и им се придружи на Асоцијативните лекари во 2004 година.

 

„Поврзаните лекари се уникатно прилагодени за пациентите затоа што можете да добиете медицинска нега за целото семејство под еден покрив“, вели таа. „Уживам да имам време да ги запознаам пациентите и нивните семејства“.

Pediatrician, Dr. Amy Buencamino examining baby and smiling

Д -р Буенкамино беше избран за врвен доктор по педијатриска и адолесцентна медицина во изданието „Најдоброто од Медисон“ од списанието „Медисон“!

bottom of page