top of page

Планови за осигурување

Поврзани лекари, LLP е мрежен провајдер за следниве планови:

 

Оваа листа НЕ МОAYЕ да ги вклучи сите наши провајдери во мрежа или надвор од неа . Ве молиме, проверете кај вашиот осигурителен оператор за да го потврдите статусот на мрежата и покриеноста на нашите услуги.  Нашиот персонал НЕМА пристап до деталите за вашиот план и опфат.

 

Ако имате какви било прашања поврзани со вашите специфични придобивки за претстојната посета, ве молиме кликнете на името на вашето осигурување подолу и контактирајте ги директно.  

 

Мрежни планови на Алијансата
Химна Синиот крст Синиот штит

*Исклучува сини приоритетни планови *

ЗДРАВЈЕ ПЛАН НА АРИСЕ

Badgercare/Forward Health

Badgercare (кварц, Обединета здравствена заштита, BlueCross Blue Shield)

Бука улична мрежа

Мрежни планови HealthEOS

Хумана

*Почнувајќи од 1/8/19, Хумана Воена е давател на мрежа за целото семејство*

Medicare (оригинал)

Кварц и  Размена/пазарни планови

Ailелезничка медицина

Безбедносен здравствен план Medicare Advantage

Трикаре
Обединето здравство (UHC)

WEA Trust

*Ние сме дел од доверливата претпочитана мрежа. *

WPS

Several people looking over and signing a paper

Дали имате план за ЕПО?

ЕПО се залага за план „Организација на ексклузивни провајдери“.  Како член на ЕПО, можете да ги користите лекарите и болниците во рамките на ЕПО мрежата, но не можете да излезете надвор од мрежата за нега.  Нема придобивки надвор од мрежата што значи ако пациентот оди кај давател кој не е ЕПО, неговите или нејзините услуги ќе бидат од џеб.

 

WPS и Алијансата и двете имаат планови за ЕПО во кои не учествуваат придружните лекари, затоа проверете дали ги проверувате вашите даватели на мрежа пред да го изберете вашиот лекар.

Пациенти со Medicare


Среќни сме што имаме можност да обезбедиме грижа за пациентите со Medicare. Како што знаете, Medicare е програма спроведена од влада, дизајнирана да обезбеди луѓето на кои им е потребна да имаат пристап до здравствена заштита. За следење на оваа програма, владата има неколку процеси и форми што може да бидат нови за вас. Од нас се бара строго да се придржуваме до барањата на Medicare, наведени на оваа страница.

Апликација Medicare "Што е покриено"

 

Не сте сигурни дали Medicare ќе го покрие вашиот медицински тест или услуга? Бесплатната апликација „Што е покриено“ на Medicare обезбедува точни информации за трошоците и покриеноста директно на вашиот паметен телефон. Сега можете брзо да видите дали Medicare ја покрива вашата услуга во канцеларијата на докторот, болницата или каде било друго место каде што го користите вашиот телефон.

 

Апликацијата обезбедува општи трошоци, покриеност и детали за подобност за предмети и услуги опфатени со Medicare Дел А и Дел Б.  Пребарајте или прелистувајте за да дознаете што е опфатено, а што не е покриено; како и кога да се добијат покриени придобивки; и основни информации за трошоците. Можете исто така да добиете листа на опфатени превентивни услуги. Кликнете на соодветната врска подолу за да преземете!

Screen Shot 2019-01-31 at 4.57.51 PM.png
Screen Shot 2019-01-31 at 4.58.01 PM.png

SMS Medicare News

Medicare Mobile has expanded! You can now stay up-to-date on the latest Medicare news by texting NEWS to 37702 to get exclusive notifications straight to your phone.

 

Be the first to hear about breaking news, important updates, virtual events, and more. Staying informed has never been easier! Join today.

3d36e981-e2e9-476b-8455-fdc787aa00b0.png
bottom of page