top of page
OB/GYN, Dr. Amanda Schwartz

Д -р Аманда Шварц

Здравје на пациентот доживотно

Д -р Шварц е лиценциран лекар специјализиран за акушерство и гинекологија. Таа е посветена на подобрување на здравјето на своите пациенти во секоја фаза од нивниот живот.

 

„Навистина уживам да работам со пациенти од сите возрасти, вели таа. „Привилегија е да ги следам од бременоста до менопаузата и да им помогнам да им се обезбеди најдобро во медицинската и поддршката здравствена заштита“.


Д -р Шварц дипломирал сума сума со диплома по микробиологија на Државниот универзитет во Орегон во Корвалис. Докторирала медицина на Медицинскиот колеџ во Универзитетот Вермонт во Бурлингтон и се преселила во Медисон во 2013 година.

Светот што се менува

Помагањето на пациентите да се движат низ различни системи за пристап до нивната здравствена заштита е важен аспект на практиката на д -р Шварц. Покрај тоа, вели таа, особено е важно да се биде актуелен на сите случувања во нејзината специјализација со цел да им се обезбедат на своите пациенти најдобри практики медицински третман и здравствена заштита што е најсоодветна за индивидуалните потреби на секој пациент.

 

Меѓу најзадоволните аспекти на нејзината практика вклучуваат оние што се случуваат во специјализирана медицинска средина. „Сакам да сум во болница за породување и породување“, вели д -р Шварц, „и запознавањето со бебињата е посебна радост“.

Најдобро прилагодување

Д -р Шварц го заврши својот престој на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Висконсин, каде што брзо разви афинитет за областа на акушерство и гинекологија. „Навистина уживав во програмата, луѓето со кои работев, болницата и Медисон“, вели таа.

 

Како дел од тој престој, д -р Шварц работеше во Асошиетед доктори, за што вели дека станала нејзината работа од соништата. „Лекарите беа прекрасни ментори, и јас едвај можев да замислам дека ќе имам среќа да работам со нив со полно работно време“, вели таа.

 

Сега, кога е тука, д-р Шварц вели дека тимскиот пристап на Асоцијативните лекари ја поддржува нејзината практика да се вклучи во сите аспекти на грижата за нејзините пациенти, додека истовремено и овозможува да поминува онолку време колку што е потребно со секој пациент.

IMG_42342.jpg
bottom of page