top of page

Акушерство и гинекологија

Facetune 2.jpg

Здравје на пациентот

 

Најдобрите акушери и гинеколози знаат дека здравствените потреби на нивните пациенти се единствени. Од бременост до здравје на коските, до хормонални промени, сакате најдобриот лекар за OB/GYN да биде тука за вас, секогаш.

 

Затоа специјалистите на здружени лекари OB/GYN, LLP се партнери во вашата здравствена заштита на секој чекор. Ние обезбедуваме персонализирана, сеопфатна здравствена заштита во топла и поддршкана средина на една погодна локација, токму овде во Медисон, Висконсин.

Instagram_icon.png.webp

Лебди за лекар  име. Кликнете за биографија на лекар.

Стручна нега

Како доктори овластени одбор и квалификувани регистрирани медицински сестри, ние трошиме време за да ве запознаеме добро. Ние сме секогаш само телефонски повик далеку, без разлика дали имате прашање или треба да закажете состанок во ист ден. Ние сме посветени на вашето доживотно здравје, затоа ви ги даваме знаењата и ресурсите што ви се потребни за да се грижите за себе најдобро во секоја фаза од животот.

 

Горди сме што практикуваме во Асоцијативни лекари, ЛЛП, каде што семејствата од Медисон и околните заедници добија одлична здравствена заштита фокусирана на пациентите со генерации. Всушност, здружени лекари, LLP е најдолготрајната, независна медицинска практика во градот со најдолг стаж.

 

За пациенти од сите возрасти, ние обезбедуваме сеопфатна, превентивна нега, вклучувајќи испити, мамограми, советување за контрола на раѓање, пренатална нега и породување и хируршки услуги, вклучително и лапароскопски и процедури за потврдување на родот. Ние работиме за поддршка на благосостојбата во сите аспекти на здравствената заштита, но кога се појавуваат проблеми, обезбедуваме сочувствителна, ефикасна дијагноза и третман на болести, компликации и хронични состојби. Ние сме посветени да му помогнеме на секој пациент што го гледаме да ги направи своите најдобри здравствени одлуки.

 

Ние исто така нудиме совет за лактација! Weе се сретнеме со родители кои исклучиво дојат за да помогнат при прицврстување, родители кои исклучиво пумпаат за да им покажат како поефикасно да ја искористат пумпата и со секој помеѓу нив.

Specialized Resources and Education

We are dedicated to providing patients with the tools they need to make informed decisions about their healthcare. Amanda Van Elzen, OB/GYN Nurse Educator, helps guide OB/GYN patients through many of life’s situations. Her years of experience in direct patient care means that our patients can be sure that they are receiving the trusted, expert care that they deserve.

 

Her role is not only unique to our clinic, but it’s also the first role of its kind in the Greater Madison Area. We are excited to bring our patients such a distinctive opportunity. Amanda provides pregnancy, lactation, surgical, and mental health resources and education to our OB/GYN patients. Pregnant patients will meet her during their first, 30-week, and postpartum OB visits, and gynecological surgery patients will meet her for their pre-operative and post-operative appointments. Additionally, for continuity of care, at the 30-week appointment, pregnant patients can expect a meet and greet with the nurses in our Pediatric department. If requested, OB/GYN patients can also schedule with Amanda individually. 

 

Amanda says, “I am so excited to transition into the Education Nurse role from the hospital bedside delivering hundreds of babies the last 8 years. I want my role to facilitate knowledge and confidence in my patients, not only during pregnancy and delivery but throughout the different gynecological stages of life. I am passionate about empowering my patients to advocate for their health; both physical and mental. I am able to team with our incredible providers to assure the person is taken care of, in each and every facet. I have a special interest in inclusiveness and ensuring that each person feels heard, and represented. I strive to support and encourage a diverse population that will feel safe in our space, which aligns with Associated Physicians' values.

 

Prior to delivering babies, where I worked alongside our amazing physicians, I worked at UW as a nurse in the Post Anesthesia Care Unit (PACU) as well as bartending downtown Madison. When I am not working, I am a mom to two kind and energetic boys, 3 dogs, 1 cat, 1 fish, and we foster dogs for a local rescue as well. I also partner with my wonderful husband to stage his real estate homes, and love to work out, travel, and am a connoisseur of keeping house plants alive."

Amanda was featured in the March/April 2022 edition of Brava Magazine and discussed "Getting a Handle on Stress" (p. 50).

EDIT-Amanda V. Cropped.HEIC
Amanda Van Elzen, RN, CLC
OB/GYN Nurse Educator

Погодно и сеопфатно

Ние сме тесно поврзан тим на OB/GYN посветен на давањето на нашите пациенти најдобро во персонализирана нега. Ние ја цениме ефективната комуникација и да се осигураме дека сме достапни кога ни требате. Ние сме под еден покрив со колегите кои практикуваат Педијатрија, Интерна медицина, Подијатрија и многу повеќе. Целото семејство има пристап до експертска здравствена заштита на една погодна локација. Ако имате прашање за вашето здравје, ние сме среќни да ви помогнеме.

Сечење на работ

Асоцијативните лекари се посветени да ги донесат нашите пациенти на најновите и најголемите во медицинската технологија. Нашиот тим на OB/GYN има внесено два возбудливи примери за ова. Тие користат Endosee, рачен, пренослив хистероскоп кој нуди појасна визуелизација за побрза, поточна дијагноза. Со Endosee, ја елиминиравме потребата за дополнителни состаноци и времето поминато чекајќи одговор, бидејќи пациентот ќе биде дијагностициран веднаш, во клиника! Тие исто така користат Tricefy, технологија интегрирана со нашата опрема за ултразвук која ни овозможува да ги споделиме тие специјални први фотографии со нашите бремени пациенти преку текст. 

1.png

The OB/GYN department is excited to partner with Leopold's and Mystery To Me to bring the joys of literary works to Madison through their monthly exclusive book selections!

As doctors, they LOVE that reading helps with improving focus and memory, and reducing stress, all while helping you learn important new perspectives.

BEST-OF-2023-gold_BLK.png
OBGYN Cutting Edge
OB Nurse Education
bottom of page