top of page
PCW Nov 2008.JPG

Маргарет Вилкотс, д -р

Помагање на децата да растат

Д -р Вилкотс е специјалист за педијатриска медицина која ужива кај своите пациенти и ужива да работи со нивните родители како партнер во здравствената заштита.

 

„Децата што ги гледам се само радост секој ден“, вели таа. „Сакам да ги гледам како растат. Јас сум на Асоцијативни лекари 14 години, така што моите први новороденчиња сега одат во средно училиште, што е прилично неверојатно “.

Примарна здравствена заштита

Во Associated лекарите, д -р Вилкотс обезбедува сеопфатни услуги за примарна здравствена заштита за деца, тинејџери и млади возрасни. Таа прави прегледи за бебиња и физички студии на училиште, и дијагностицира и третира состојби кои се движат од осип и астма до хронични и сериозни здравствени проблеми.

 

Таа вели дека нејзината практика ја научила да очекува неочекувано. Рутинско прашање за еден од нејзините новородени пациенти, на пример, доведе до откритие дека три генерации од семејството на бебето страдале од потенцијално сериозно нарушување на крвта.

Години искуство

Д -р Вилкотс е соработник на Американската академија за педијатрија. Таа ја доби својата медицинска диплома на Универзитетот во Калифорнија, Сан Франциско, и го заврши својот педијатриски престој на Универзитетот во Вашингтон и Универзитетот во Ново Мексико. Таа им се придружила на Асоцијативните лекари во 1997 година и живее во Медисон со нејзиниот сопруг и нивните две ќерки кои играат фудбал.

Силна врска

Pediatrician, Dr. Margaret Wilcots examining baby patient and smiling.

„Горда сум на тоа колку се удобни и овластени родителите кај Асоцијативните лекари, бидејќи сите од медицинската сестра до лекарот до рецепционерот знаат и се чувствуваат поврзани со своето дете“, вели таа. „Завршуваме со навистина силна врска со нашите пациенти“.

bottom of page